Eenvoud van Geluk met Opvoeden

‘Cut the bullshit’

live workshop

Lieve jij, ik heb zin in een beetje eerlijkheid als het gaat om opvoeden. Ja natuurlijk houd ik zielsveel van mijn kinderen en vind ik het een eer om moeder te zijn van die leuke mannen. Maar soms denk ik ook wel eens wat anders… Jij ook? 

Zal ik beginnen? Als ik écht eerlijk ben over opvoeden, dan hoor je dit:

– Ik denk geregeld “wat nú weer!” en heb dan een hekel aan mezelf dat ik dit denk.

– Ik heb moeite met die schoolpleincultuur waar niemand praat over hoe lastig en stom zijn eigen kind kan zijn.

– Ik heb wel eens ingegrepen bij mijn kind, alleen omdat alle ogen op mij gericht waren (en ik heb daar nog steeds spijt van).

– Ik ben opgelucht als iemand zegt: “ik heb net een knoflook naar mijn zoons hoofd gegooid”.

– Soms wil ik gewoon heel graag een makkelijk kind waar niets mee is.

– Ik vind mijn kinderen soms lamzakken met veel te weinig initiatief.

– Ik heb spijt van elke keer dat ik geschreeuwd heb naar mijn kind.

Kortom: ik vind opvoeden soms echt NIET leuk. Kinderen om je heen zijn NIET altijd een feest. Ik vind mijn kinderen NIET altijd de leukste wezens op aarde. En nee, ik voel me NIET altijd volkomen vervuld bij het samenzijn met mijn kinderen. 

Wat gebeurt er met je als je dit zo leest? Vind jij opvoeden ook regelmatig gedonder en gedoe? Een kind is ingewikkeld en doet de hele tijd iets anders dan jij zou willen. Voel je je ook geregeld moe en gefrustreerd?

Kijk je naar het gedrag van je kind en heb je regelmatig grote vraagtekens boven je hoofd hangen: Wat nú weer? Hoezo dóe je zo?! Hoe ga ik híer nou weer mee om?

Wat zou het verfrissend zijn als iedere ouder gewoon mocht toegeven: mijn kind is soms een draak en ik heb soms werkelijk geen idee wat ik aan het doen ben. Dat we er met z’n allen hartelijk om kunnen lachen. En dan elkaar helpen.

Ha! Dit is dus precies wat de Workshop Eenvoud van Geluk met Opvoeden is: een moment om allerlei situaties te delen waar jij met je kind(eren) tegenaan loopt. Van hele kleine alledaagse dingetjes tot de bigger issues. Alles mag en op elke situatie krijg je direct mijn visie en advies. Want ondanks dat opvoeden soms gedonder en gedoe is, kan het ook echt eenvoudig en leuk zijn. En ik laat je graag zien HOE!

 Eenvoud van Geluk met Opvoeden

‘Cut the bullshit’

live workshop

Lieve jij, ik heb zin in een beetje eerlijkheid als het gaat om opvoeden. Ja natuurlijk houd ik zielsveel van mijn kinderen en vind ik het een eer om moeder te zijn van die leuke mannen. Maar soms denk ik ook wel eens wat anders… Jij ook? 

Zal ik beginnen? Als ik écht eerlijk ben over opvoeden, dan hoor je dit:

– Ik denk geregeld “wat nú weer!” en heb dan een hekel aan mezelf dat ik dit denk.

– Ik heb moeite met die schoolpleincultuur waar niemand praat over hoe lastig en stom zijn eigen kind kan zijn.

– Ik heb wel eens ingegrepen bij mijn kind, alleen omdat alle ogen op mij gericht waren (en ik heb daar nog steeds spijt van).

– Ik ben opgelucht als iemand zegt: “ik heb net een knoflook naar mijn zoons hoofd gegooid”.

– Soms wil ik gewoon heel graag een makkelijk kind waar niets mee is.

– Ik vind mijn kinderen soms lamzakken met veel te weinig initiatief.

– Ik heb spijt van elke keer dat ik geschreeuwd heb naar mijn kind.

Kortom: ik vind opvoeden soms echt NIET leuk. Kinderen om je heen zijn NIET altijd een feest. Ik vind mijn kinderen NIET altijd de leukste wezens op aarde. En nee, ik voel me NIET altijd volkomen vervuld bij het samenzijn met mijn kinderen. 

Wat gebeurt er met je als je dit zo leest? Vind jij opvoeden ook regelmatig gedonder en gedoe? Een kind is ingewikkeld en doet de hele tijd iets anders dan jij zou willen. Voel je je ook geregeld moe en gefrustreerd?

Kijk je naar het gedrag van je kind en heb je regelmatig grote vraagtekens boven je hoofd hangen: Wat nú weer? Hoezo dóe je zo?! Hoe ga ik híer nou weer mee om?

Wat zou het verfrissend zijn als iedere ouder gewoon mocht toegeven: mijn kind is soms een draak en ik heb soms werkelijk geen idee wat ik aan het doen ben. Dat we er met z’n allen hartelijk om kunnen lachen. En dan elkaar helpen.

Ha! Dit is dus precies wat de Workshop Eenvoud van Geluk met Opvoeden is: een moment om allerlei situaties te delen waar jij met je kind(eren) tegenaan loopt. Van hele kleine alledaagse dingetjes tot de bigger issues. Alles mag en op elke situatie krijg je direct mijn visie en advies. Want ondanks dat opvoeden soms gedonder en gedoe is, kan het ook echt eenvoudig en leuk zijn. En ik laat je graag zien HOE!

De opbouw van de workshop

Tijdens het eerste deel van de workshop deel ik mijn visie op het gedrag en de behoeften van kinderen, waarbij we met name oog hebben voor de nieuwe generatie kinderen die veel sensitiever en opmerkzamer zijn dan een aantal generaties geleden.

Deze kinderen geven duidelijker in hun gedrag aan dat er iets nodig is, en deze kinderen zijn wijs. In het eerste deel van de workshop leer ik je meer over het begrijpen van het gedrag van je kind(eren), er zullen dan al een hele hoop kwartjes vallen. 

‘Aha- dus dát bedoelt mijn kind te zeggen’. 

Ik weet uit ervaring dat dit echte eyeopeners zijn (en tranentrekkers ;), omdat je eindelijk rust gaat voelen en begrijpt wat je kind duidelijk wil maken met broekpoepen, gevoeligheid, niet eten, driftig doen, niet slapen, angsten, niet naar school willen en ander typisch gedrag.

In het tweede deel van de workshop ga jij als ouder situaties inbrengen waar je tegenaan loopt. Je kunt vol op vragen stellen. Je krijgt dan direct mijn visie hierop, zodat Eenvoud van Geluk met Opvoeden ook direct écht praktisch wordt en jij weet wat je de dag daarna al kan doen om je kind verder te helpen.

Je gaat tijdens de workshop een eerlijke en nuchtere kijk ontwikkelen, leren hoe jij creatieve oplossingen kunt toepassen en met humor kijken naar je kind en je eigen manier van opvoeden.

Het mag leuk zijn!

Dit wordt geen preek zoals bij het consultatiebureau. Geen ‘zo moet het en zo hoort het’.
Geen theorie, want er is geen kind dat van nature aansluit op een theorie. En jij ook niet.
Wel: zou dit kunnen werken, heb je daaraan al gedacht en heb je al gelachen om dat ingewikkelde gedrag van je kind. Begin daar!

Eenvoud van Geluk met Opvoeden klínkt misschien wat “zoet en vervuld” in de oren.
Het tegendeel is waar. Het is een workshop waar je echt alle onzin over opvoeden (zowel van jezelf als wat jou is verteld) over boord gooit, en je gaat begrijpen én toepassen.
De eenvoud zit ‘m erin dat ik je naar de kern van de oplossing breng.

Opvoeden met ruimte voor jezelf, met nuchterheid, humor, creativiteit en oprechte aandacht voor jouw kind en alle bijzonderheden!

De afgelopen maanden heb ik Eenvoud van Geluk met Opvoeden vernieuwd en opgefrist. Om dit feestelijk met jou te vieren, ontvang je nu 25% korting op deze workshop. Gebruik hiervoor de code ‘cutthebullshit‘ tijdens het afrekenen.

Wees welkom!

DUS! Wat aan opvoeden of gedrag van je kind is voor jou een flinke uitdaging? Waar heb je al tijden vragen over? De grote problemen én het alledaagse gedoe. Alles is welkom.

Heb jij een kind in de leeftijd van 2 tot 14 jaar? Breng die concrete situaties en uitdagingen mee, tijdens de workshop is er alle ruimte om die te bespreken. Ik ben benieuwd of jouw kind mij nog kan verrassen! 😉 Ik ben er klaar voor!

Ik zie je graag tijdens de Live Workshop:

6 april van 19.30 – 21.30 uur
Locatie in de regio Hilversum. 

Ik heb al wat mooie locatie ideeën, welke het wordt deel ik later met je.

Reguliere prijs €90,- ontvang je nu 25% korting op deze workshop en betaal slechts €67,50. Gebruik hiervoor de code ‘cutthebullshit’ tijdens het afrekenen.

Reacties van ouders die je voorgingen: