Individuele coaching

Je hoeft niet iets of iemand te ‘worden’ om verandering aan te brengen. Je hoeft je alleen bewust te worden van wat je doet en wie je bent. Vervolgens biedt het beeld van wat je voor jezelf wenst vanzelf de nieuwsgierigheid om te kijken naar je eigen potentieel.

Alles is er al. We hoeven het alleen maar vrij te maken om het te kunnen benutten voor wie we willen zijn.

Ik begeleid mensen in het ontplooien van wat al is: verborgen en onverborgen talenten ontwikkelen en daarbij een ideale invulling van werk en leven vinden. Ik geef inzicht in patronen en overtuigingen die al langere tijd bestaan, en soms een schild vormen voor wat iemand op dieper niveau voor zichzelf wenst.

Vanuit mijn expertise in psychologie en psychotherapie gebruik ik een breed palet aan theorieën en methoden, maar vertrouw sterk op mijn intuïtieve gevoel en humor om uit te dagen en te inspireren. Ik kies een combinatie van confrontatie en ruimte geven, van eerlijkheid en zachtheid, precies dat wat wenselijk is in de specifieke situatie van de coachee.

De eigen verantwoordelijkheid van de coachee staat in het proces centraal. Ik creëer in dit proces een veilige omgeving waarin je niet alleen zult ervaren wat mogelijk is, maar waarin ook de moed ontluikt om keuzes te maken en gedrag te veranderen.

Wie ben je als de angst stil is en de twijfel op ‘mute’ staat?

Leven naar de essentie

De essentie. Daar breng ik je naar terug. Wat jouw (hulp)vraag ook is.

Ik leer je jouw innerlijke kompas te vinden en dat te volgen in alle fasen van het leven. Met dit innerlijke kompas ga je authentiek en krachtig ervaren dat het leven stroomt en volledig tot rust komt. Levendig en zeker tegelijk.

Met als uiteindelijke doel om het leven ten volle te leven, precies zoals dat past voor jou.

Alles is er al. Wanneer je het vrijmaakt, kun je leven naar de essentie: zijn wie je bent en ontdekken dat het helemaal klopt.

“Maybe the journey isn’t so much about becoming anything. Maybe it’s about un-becoming everything that isn’t really you, so you can be who you were meant to be in the first place.”

– Paolo Coelho

Ervaringen van klanten

review individuele coaching

FAQ

Kan ik eerst kennismaken voor ik een traject aanga?

Zeker! Lijkt me juist heel goed. Laten we een afspraak maken voor een eerste gesprek. In dit eerste gesprek gaan we al echt direct aan het werk. We zullen natuurlijk ook kennismaken, en je hulpvraag helder krijgen. Maar je ervaart mij en mijn aanpak het beste als we in dat gesprek aan het werk gaan en die eerste keer al van waarde is voor jou.

Wanneer je na dit gesprek besluit een heel traject aan te gaan dan verrekenen we de kosten van dit eerste gesprek met het trajecttarief. Besluit je toch af te zien van verdere begeleiding, dan blijft het bij de kosten van deze eerste sessie.

Doe je ook online coaching?

Live coaching heeft mijn absolute voorkeur. Enerzijds omdat ik in de live ontmoeting sterker voel wat nodig is. Daarnaast heb ik in mijn werkruimte alle middelen ter beschikking die ik gebruik en werk ik geregeld met (tafel)opstellingen, oefeningen in de ruimte en tekeningen. Dit alles is bij online coaching lastiger. Maar… niet ondoenlijk. Dus in enkele gevallen coach ik online (bijvoorbeeld met klanten die verder weg wonen) maar is het enigszins mogelijk dan wil ik je graag vragen mijn kant op te komen. Je zult zelf het verschil merken.

Wat is je tarief?

Ik reken € 260,- per uur. Voor particulieren is een aangepast tarief en/of betalingsregeling bespreekbaar. In veel gevallen werk ik met een trajecttarief, dat afhankelijk is van jouw hulpvraag en we in overleg vaststellen.

Vanwaar dit uurtarief?

Er is een groot verschil van aanpak, kwaliteit en expertise onder coaches en therapeuten. Mijn tarief is gebaseerd op mijn jarenlange ervaring, mijn expertise, de jaarlijkse investeringen die ik doe in de ontwikkeling van mijn expertise en mijn coachingsaanpak.

Ben je erkend therapeut of aangesloten bij een beroepsvereniging?

Niet meer. Dat was ik jarenlang wel, vooral om door zorgverzekeraars vergoed te kunnen worden. In alle eerlijkheid vond ik de nascholing van mijn beroepsverenigingen van beperkte kwaliteit. Ik kies er om die reden voor om investeringen in mijn opleidingen en nascholing bewust te richten op hoge kwaliteit. Waarmee de beroepsvereniging geen toegevoegde waarde meer vormde en ik de erkenning als therapeut/coach losliet.

Kan ik kosten voor jouw begeleiding declareren bij mijn zorgverzekeraar?

Nee, helaas niet meer. Ik heb er enkele jaren geleden voor gekozen om mijn erkenning als therapeut los te laten en vrij te opereren. (Zie voorgaande vraag voor mijn overwegingen). Met particuliere klanten spreek ik desgewenst een korting af die overeenkomt met wat hun huidige aanvullende ziektekostenverzekering zou hebben uitgekeerd. Zo blijft het voordeel voor de klant hetzelfde als in de tijd dat mijn begeleiding nog wel onder vergoede zorg viel.